Omdat de definitieve werkzaamheden voor een vrijliggend fietspad nog even op zich laten wachten, komt de gemeente intussen met tijdelijke maatregels voor de Achillesstraat.

Van Omroep Flevoland:

De gemeente Almere komt met een aantal tijdelijke maatregelen om de verkeerssituatie in de Achillesstraat in Poort veiliger te maken. Zo wordt er een voetpad aangelegd, komen er vier drempels en wordt vrachtverkeer verboden.

Fietspad 
Wethouder Frits Huis kondigde in november al aan dat er een vrijliggend fietspad naast de Achillesstraat komt. De aanleg daarvan gaat echter nog even duren. Daarom komt de gemeente nu met de tijdelijke maatregelen.

In de Achillesstraat hebben fietsers op een stukje weg van enkele tientallen meters voorrang op automobilisten. Dat zorgt regelmatig voor onveilige situaties. Zo rijden automobilisten te hard op de fietsstraat of halen zij fietsers in terwijl dat niet mag.

Kruispunt Duitslandstraat ook aangepakt
Ook de situatie bij het kruispunt Europalaan/Duitslandsstraat wordt aangepakt. Deze kruising ligt in het verlengde van de Achillessstraat. Er zijn sinds de aanleg vier ongelukken gebeurd.

Als tijdelijke maatregel worden er zes opvallende gele hekjes geplaatst. Verder komen er twee drempels en worden er extra informatieborden geplaatst.