Klokhuis - Stad & Natuur - Cascadepark Almere Poort

Sinds september 2014 is Stichting Stad & Natuur Almere de bewoner van Het Klokhuis. Op verschillende locaties in Almere is Stad & Natuur actief, zoals stadslandgoed de Kemphaan, diverse kinderboerderijen, de Schaapskooi in Almere Haven en natuurbelevingcentrum de Oostvaarders.

Vanuit Het Klokhuis organiseert Stad & Natuur diverse activiteiten. Scholen doen dit jaar mee met de educatieve-activiteit ‘duurzaamheid door een kinderbril’. Groepen 5 t/m 8 gaan aan de slag met duurzame ideeën en ontwerpen.

Ook op woensdagmiddag en in het weekend worden er leuke activiteiten georganiseerd in Het Klokhuis. Één keer per maand komt Mad Science naar Het Klokhuis om met kinderen tussen 4-12 leuke en interessante proefjes te doen tijdens het Klokhuislab!

Bijzondere rondleiding van de zingende gids
Daarnaast kan je in Het Klokhuis de meest unieke rondleiding krijgen, namelijk: een rondleiding van de zingende gids! Singer/songwriter Daniël van der Zee heeft een echt Klokhuislied geschreven en neemt je mee langs alle bijzondere plekken van het huis. Leuk voor jong en oud! Zing jij mee?

Welkom in Het Klokhuis.
Veeg je voeten in Het Klokhuis.
Doe alsof je thuis bent in Het Klokhuis
Luister naar de gids van Het Klokhuis

Rondleiding in Het Klokhuis
1 woensdag per maand geven de rondleiders van Het Klokhuis een rondleiding door het meest bijzondere huis van Nederland. Wil jij meer weten over de activiteiten van Stad & Natuur en wil jij een rondleiding of workshop van Mad Science reserveren? Kijk dan op http://www.stadennatuur.nl/het-klokhuis.nl/

Verjaardagsfeest in Het Klokhuis
Natuurlijk kan je ook je kinderfeestje vieren in Het Klokhuis. De Mad Science professor komt naar Het Klokhuis om met jou en je vriendjes en vriendinnetjes een heel bijzonder feestje te vieren. Je doet gave proefjes en natuurlijk geeft de professor ook een rondleiding door Het Klokhuis. Kijk voor meer informatie over de kinderfeestjes in Het Klokhuis op http://nederland.madscience.org/kinderfeestflevoland.aspx