Ons Cascadepark is een actieve bewonersgroep die jaarrond buurtactiviteiten organiseert en bewonersprojecten opzet. Zij zetten zich in om van het Cascadepark een goed gebruikt buurtpark te maken waar alle bewoners van Almere Poort van kunnen genieten.

In september 2013 stelde een groepje buren zichzelf een missie: op een positieve manier medebewoners bij het park betrekken. Wat spontaan begon met een Sint-Maartenoptocht en een sleeheuvel-actie, groeide al snel uit tot een jaarprogramma van activiteiten en projecten waaraan steeds meer buurtbewoners meedoen en meedenken.

Communicatieplatform

Via Facebook heeft Ons Cascadepark de communicatie en informatieverstrekking over het Cascadepark opgepakt. Zo kunnen bewoners van Almere Poort op de hoogte blijven van alles wat er in het park gebeurt; leuke activiteiten, maar ook gevonden voorwerpen of opgebroken bruggen. Facebook-pagina

In 2014 heeft Ons Cascadepark het initiatief genomen tot het maken van deze website die alle informatie over het Cascadepark bundelt en archiveert.

Ons Cascadepark is er niet alleen voor de buurt, ze zijn (van) de buurt.

Heb je een leuk idee, zin in koffie of thee, of ben je nieuwsgierig naar het verhaal en de gezichten achter Ons Cascadepark? Neem dan contact op met Maryllin en Marije. Zie contactgegevens hiernaast.

Activiteiten en evenementen Ons Cascadepark

Het gehele jaar organiseert Ons Cascasdepark verschillende activiteiten. Sommige activiteiten ontstaan heel spontaan. Andere activiteiten keren jaarlijks terug: Sint-Maartenoptocht, Koningsdag, Paaseieren zoekenOns Cascadepark Schoon, Midzomernachtfeest, Burendag en steeds meer. Bekijk hier het activiteitenoverzicht met foto’s van 2013-2014 en de kalender voor 2015.

Activiteitenkalender Ons Cascadepark 2015

Activiteitenoverzicht Ons Cascadepark 2013-2014

Projecten Ons Cascadepark