Workshop tijdens opening Playground

Workshop tijdens opening Playground

Playground

In het najaar van 2014 werd de Playground in het Cascadepark geopend. De Playground biedt ruimte voor voetbal, basketbal, tennis en atletiek en heeft een multifunctioneel speelveld om andere sporten op te beoefenen. Op de Playground zijn ook speeltoestellen geplaatst voor de kleinere kinderen. Bij de Playground is een klein amfitheater gerealiseerd waar kleine openluchtvoorstellingen kunnen worden gehouden. De Playground en amfitheater zijn voortgekomen uit wensen en ideeën van bewoners uit Almere Poort.

De Playground is vrij toegankelijk voor iedereen. Ook sportorganisaties uit de buurt maken er dankbaar gebruik van. De locatie wordt o.a. fanatiek gebruikt voor de bootcamp van YDS. Buurtsportcoaches Frank Timmerman en Sebastiaan Kempers, van stichting de Schoor, verzorgen in 2016 op de Playground een sportprogramma voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Niet alleen tennis, voetbal en basketbal worden aangeboden, maar ook sporten als streetdance, hockey, rugby en taekwondo.

Kijk op www.playgroundpoort.nl of like ze op Facebook voor het sportaanbod van stichting de Schoor. Ook basisscholen kunnen gebruik maken van de Playground, bijvoorbeeld voor het organiseren van sportdagen of tijdens de pauze. Tijdens de wintermaanden zijn de buurtsportcoaches vooral actief in de omliggende gymzalen.

Verzameling tekeningen Sleeheuvel Cascadepark

Verzameling tekeningen sleeheuvel Cascadepark

Sleeheuvel

Van verschillende ouders en kinderen hoorde wij dat zij in Almere Poort een heuvel misten om in de winter op te sleeën. Daarom startte ‘ Ons Cascadepark’ een tekeningenactie op alle basisscholen in Poort voor een Sleeheuvel in het park. De ruim 300 tekeningen werden door de kinderen aan de wethouder aangeboden en door de vlotte aanpak van het wijkteam van de gemeente Almere Poort werd een tijdelijke sleeheuvel nog in december gerealiseerd vlak buiten het park. In 2014 is de sleeheuvel in het park bij de Playground een feit! In 2015 zal de sleeheuvel nog iets worden aangepast en zal er gras worden ingezaaid. Ook de bootcampclubs in Almere Poort willen graag gebruik maken van de sleeheuvel voor wat meer uitdaging in het trainingsprogramma.

Bootcamp 

Yannick Dijk van YDSports is beroemd en berucht om zijn stevige bootcamp-trainingen in Almere Poort. Hij traint vaak met groepen in het Cascadepark. Yannick: ‘Het park biedt mij veel mogelijkheden voor het ontwikkelen van trainingen op verschillende niveaus. Vooral de nieuwe Playground, het amfitheater en de sleeheuvel maken het trainingsprogramma nog uitdagender!’

Wanneer: Elke dinsdag en donderdag om 20.00 en zondag om 10.30
Locatie: verzamelen bij het Klokhuis

Durf jij de uitdaging aan? Meld je via de website.