Suri-Poort Festival 2014 Cascadepark Almere PoortStichting Apinti organiseerde in 2014 het eerste Suri-Poort festival in het Cascadepark. Het moet een jaarlijks terugkerend festival worden en staat in 2015 gepland op zaterdag 29 augustus van 12.00 tot 22.00 uur.

Op het Suri-Poort festival vind je een tropische markt met diverse marktkramen met o.a. heerlijke Surinaamse gerechten. De hele dag door zijn er diverse optredens zoals Djembe-demonstraties en live optredens van diverse culturele dans en muziek groepen in traditionele klederdracht, onder andere caseko, kawina, bigi poku, Rashanto & District Lyons Reloaded, I-Nezis en Reggae Musicstars. Toegang is gratis.

Stichting Apinti zorgt ervoor dat de Surinaamse gemeenschap onder de aandacht wordt gebracht van de Almeerders en dat de diverse culturen elkaar ontspannen kunnen ontmoeten op dit multiculturele evenement, om elkaars cultuur te leren kennen en te waarderen.

Het festival wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeente Almere, vereniging van marktkraamhouders, verschillende non profit organisaties, culturele organisaties en het bedrijfsleven in Poort.

Suri-Poort Festival 2014 Cascadepark Almere Poort