Achillesstraat wordt de gulden middenweg van Poort. Een plan waar zowel voor- als tegenstanders van het oorspronkelijke plan voor de spitssluiting tevreden mee kunnen zijn.

Onderstaande tekst komt van Omroep Flevoland:

Er komt een vrijliggend fietspad naast de Achillestraat in Almere Poort. Die toezegging deed wethouder Frits Huis donderdagavond aan de gemeenteraad. Nu rijden auto’s en fietsers door elkaar op de weg, waardoor het er vaak onveilig is.

In een deel van de Achillesstraat hebben fietsers voorrang op auto’s, maar veel automobilisten rijden er te hard of halen fietsers in terwijl dat niet mag. Om aan die onveiligheid een einde te maken, wil de gemeente er nu een apart fietspad aanleggen.

Traject nog niet bepaald
Hoe het nieuwe fietspad precies gaat lopen, wordt de komende tijd bekeken. Hoe de nieuwe inrichting van de weg betaald moet worden, wordt komend voorjaar duidelijk.

Op korte termijn gaat de wethouder bekijken hoe de Achillesstraat veiliger kan worden totdat het vrije fietspad is aangelegd. Daarvoor gaat hij ook overleggen met de bewoners en ondernemers in de wijk.